poster

Se Guds lamm Advent 2014

Tillagt den 7 december 2014 av Erik

Den amerikanske singer-songwritern Andrew Peterson har nu släppt tio album med uppskattad musik. Dessutom har han nyligen givit ut sin sista bok i en serie om fyra böcker. Bland hans musik släpptes 2004 ett album med titeln "Behold the Lamb of God", eller Se Guds lamm, på svenska, med anspelning på Johannes Döparens benämning på Jesus vid deras första möte. Albumet är en samling sånger som tillsammans berättar historien om varför och hur Jesus kom till jorden – från uttåget ur Egypten till Kristi födelse. Sångerna fungerar tillsammans närmast som en mässa eller en musikal på temat. Ända sedan albumet släpptes 2004 har Andrew Peterson, tillsammans med en mängd gästartister, turnerat runt USA i december med detta program och det har varit mycket uppskattat vart de än har åkt.
I år fick vi möjligheten att framföra sångerna, för första gången på svenska och i egen översättning. Musiken framfördes under andra adventshelgen, i Linköping. På scenen fanns sångare, fullt komp och stråkkvartett. Vi spelade i både Missionskyrkan och Ryttargårdskyrkan i Linköping.
Det blev en trevlig musikalisk helg med julevangeliet i fokus.

Du kan här se några bilder från konserten i Linköping.

Vid kamerorna: Hanna Persson, Carl Rydé, Gustav Ljunggren


Vi ska också bjuda på ett litet smakprov i videoform. Här kan du se avslutningen av konserten. Allt bör så klart ses i sitt sammanhang, så om vi spelar igen får du komma och lyssna!

← Tillbaka
prev next
prev next