poster

CATAN by esra

Tillagt den 21 februari 2017 av Erik

Om förra årets jullovsprojekt var att göra en egen klippning av Hobbiten, så blev årets att göra en egen design av sällskapsspelet 'Settlers of Catan'. Det började med vete och sedan rullade det på, så att säga. Har man sedan också tillgång till en lasergraveringsmaskin och lite överbliven tid som pappaledig var det ju bara att sätta igång med produktion. Nu har jag gjort tre fulla spel (syskonen var också intresserade..), vart och ett med grundspel och dessutom ingår expansionerna Sjöfarare och Städer & Riddare, allt i en ganska liten och behändig box. Vissa delar är gjorda ganska rakt av enligt Kosmos utgåva, medan andra är något förbättrade, såsom stadsuppgraderingsbrickorna, samt att barbarmarkören och en ny poängräknare är integrerade i kantbrickorna. Därtill gjorde jag en specialdesignad låda med integrerade korthållare. Det mesta är tillverkat i tvåfärgad plast avsedd för lasergravyr, medan spelpjäser och ett par poängmarkörer gjordes i akrylglas. Spelkorten är gjorda av dubbelsidigt laminerat och laserskuret tjockt papper. Jag inhandlade tomma tärningar för att kunna göra även dessa enligt min design. Det finns en hel del bilder nedan.
Tack till Gustav för hjälp med bollande av idéer, Emma för att du limmade alla kantbitarna och framför allt tack till Grafica, för material och för att jag fick leka lite med maskinerna!

← Tillbaka
prev next
prev next