poster

Övning Se Guds lamm

Tillagt den 21 november 2014 av Erik

(Foto: Elina Daremark)

I lördags var det dags för första gemensamma övningen i årets stora musikaliska projekt för vår del; Se Guds lamm.

Jag har under flera år haft tanken att det vore roligt att framföra åtminstone delar av Andrew Petersons julalbum "Behold the Lamb of God" kring jul. Det var under adventstiden 2013 som jag började tänka att jag ville översätta alla låtarna och satsa på att på något sätt framföra något ur musiken som till detta år.
När texterna började falla på plats kändes det roligare och jag började kika på noterna och hur man skulle kunna göra det möjligt. Jag tog kontakt med Andrew som delade med sig av stråkpartituren. Och när det så småningom började lösa sig med lokaler och musiker så blev det klart att vi skulle spela alla låtar, som i originalet, fast med skillnaden att det är på svenska, i egen översättning.
Så då började en annan fas av arbetet med planering, arrangering, plankning och pill med översättningen. Nu i lördags hade vi som sagt första repet och det var fantastiskt roligt. Det är mycket som måste slipas till, men med dessa duktiga musiker kan det inte bli annat än bra!

Så ta med alla du känner och kom och lyssna i Advent! Det är fri entré.
För mer information, se startsidan.

← Tillbaka
prev next
prev next